Aids ve Hiv Rehberi Aids ölümcül değil, kronik bir hastalıktır!

AIDS kolay kolay bulaÅŸmaz

Posted on Nisan 17, 2010

AIDS fobisi yaygın bir durum mu?
Hastanede fakültedeki odama günde iki üç tane, AIDS savaşım derneğine ise günde 20-30 tane fobisi olan kişi geliyor; bunların sayısı özellikle son aylarda arttı. Özellikle bursa, gazi antep ve istanbul illeri olmak üzere durum git gide ciddileşiyor.  AIDS fobisiyle ilgili devamlı sorular geliyor. On yıl önce bir cinsel ilişkim oldu, on yıldan beri pozitifleşme ihtimali var mı diye sorubiliyorlar. Bir de AIDS'li iğne batırılmış olabilir mi diye yaygın bir korku var. Bunlara çok sık rastlıyoruz. Özellikle bu gibi sorularınız için aidsrehberi.com adresindeki konuları inceleyiniz. Gereksiz yere bir çok bilgi insanların beyinlerini meşgul ediyor.

Düzenli olarak AIDS testi yaptıranlar var mı?
Bu fobiyle ilgili olarak her gün yaptıranlar var. Başka başka laboratuvarlara gidip tekrarlatanlar var. Hatta bu sonuçlara güvenmeyip bu hastalığı kendinde devamlı arayan hastalar var. Bu durum gerçekten üzücü bir durum.

AIDS'li biriyle ilişkiye girmek mutlaka hastalığı kapmak anlamına gelir mi?
Hayır çünkü AIDS çok zor bulaşan bir hastalıktır. Hepatit B hastasının kanında bir mililitresinde 100 milyon hepatit B virüsü vardır. Buna karşın bir AIDS hastasının bir mililitre kanında 50 tane AIDS virüsü vardır. Hepatitli bir kişiyle cinsel ilişkiye girildiğinde hastalığa yakalanma olasılığı yüksektir ama AIDS'li kişiyle sanıldığı kadar yüksek değildir. Yüz defa girerseniz hiç bozulmaz, bir başka biri bir tek ilişkiyle mikrobu kapabilir.

Bu test çok mu pahalı?
Hayır 20-30 milyon civarında gideri olan bir testtir.

Yorumlar (5) Geri izlemeler (0)
  1. SUMMARY
    CoreTM HIV 1&2 in using an immunochromatography method for the detection of antibodies to HIV
    1/2 virus in human serum. Highly purified antigen of gp 41, recombinant p24 combined to subtype O
    specific synthetic peptide representing HIV-1 & gp 36 representing HIV-2 are used in this test to
    detect antibodies to HIV 1&2. ________–bu test tın pencere süresi yok üzerınde sadece yakın zamanda enfekte olmuÅŸsanız belkı gözükmyebılır yazıo ama bu yakın süre nedır 3 hafta altı hafta 3 ay 6 ay….

  2. arkadaşlar bende sınıfta bi arkadaşımla şakalaşırken tırnağı elimi kesti oda şüpheli birisi bana göre sonra yine şüphei birilerinin bardğını fln kullandım o yüzden içim hiç rahat değil doktorla konuştum öyle bulaşmaz dedi ama içim yinede rahat değil bide hiv virüsü damlacıkla bulaşa biliyomu yani konuşurken ağızdan tükürük felan çıkar öyle ?

  3. apo kardeşim hiv virüsünün kuluçka süresi 3 ay ama evde yapılan testlerde fln bu 6 ayı bulaniliyomuş yani enfeksiyondan 3 ay sonra sağlıklı sonuç alınabiliyor

  4. ben sınıftan bi arkadaşımla şakalaşırken tırnağı elimi kesti o arkadaşımda şüpheli biri sonra yine şüpheli birilerinin bardağını kullandım başka biriside konuşurken tükürürrek konuştu dudağımdad yara vardı ailemle paylaştım bu konuyu ama bişe olmaz fln dediler doktorla konuştum oda bişe olmaz dedi ama yinede içim rahat etmiyo ağzımda beyaz lekelerden hergün çıkıyo bunla beraber stres yapıyorum ve daha çok çıkıyo ne önerirsiniz ?

  5. 1 hafta önce korunmasız ilişki yaşadım kas ağrılarım var aids olmuşmuyumdur


Yorum gönder.


Geri izleme yok.