AIDS fobisi yaygın bir durum mu?
Hastanede fakültedeki odama günde iki üç tane, AIDS savaşım derneğine ise günde 20-30 tane fobisi olan kişi geliyor; bunların sayısı özellikle son aylarda arttı. Özellikle bursa, gazi antep ve istanbul illeri olmak üzere durum git gide ciddileşiyor. AIDS fobisiyle ilgili devamlı sorular geliyor. On yıl önce bir cinsel ilişkim oldu, on yıldan beri pozitifleşme ihtimali var mı diye sorubiliyorlar. Bir de AIDS’li iğne batırılmış olabilir mi diye yaygın bir korku var. Bunlara çok sık rastlıyoruz. Özellikle bu gibi sorularınız için aidsrehberi.com adresindeki konuları inceleyiniz. Gereksiz yere bir çok bilgi insanların beyinlerini meşgul ediyor.
Düzenli olarak AIDS testi yaptıranlar var mı?
Bu fobiyle ilgili olarak her gün yaptıranlar var. Başka başka laboratuvarlara gidip tekrarlatanlar var. Hatta bu sonuçlara güvenmeyip bu hastalığı kendinde devamlı arayan hastalar var. Bu durum gerçekten üzücü bir durum.
AIDS’li biriyle ilişkiye girmek mutlaka hastalığı kapmak anlamına gelir mi?
Hayır çünkü AIDS çok zor bulaşan bir hastalıktır. Hepatit B hastasının kanında bir mililitresinde 100 milyon hepatit B virüsü vardır. Buna karşın bir AIDS hastasının bir mililitre kanında 50 tane AIDS virüsü vardır. Hepatitli bir kişiyle cinsel ilişkiye girildiğinde hastalığa yakalanma olasılığı yüksektir ama AIDS’li kişiyle sanıldığı kadar yüksek değildir. Yüz defa girerseniz hiç bozulmaz, bir başka biri bir tek ilişkiyle mikrobu kapabilir.
Bu test çok mu pahalı?
Hayır 20-30 milyon civarında gideri olan bir testtir.

merhabalar okuldan bi erkek arkadaşım bi kadınla birlikte olmuş onun adına soruyorum ilk ilişkide(2 3 dakika süren) aids bulaşırmı cevabınızı bekliyorum
arkadaşlar lütfen yardım edin psikolojim bozuldu iyice.. ben 1 ay önce oral yoldan korunarak bir ilişkiye girdiim çok kısa da bir öpüşme olmuştu ama ilişkiye girdiğim kişi prezervatif kullanmayı kendisi istedi böyle bir riski göze alamam dedi acaba aidsli olduğu için mi böyle demişti yoksa aids kapmaktan korktuğu için mi böyle demişti bilemiyorum sizce test yaptırmama gerek var mı bu testler gizli mi yapılıyor isim vermemize gerek var mı? birde ücretleri ne kadar arkadaşlar lütfen cevap yazın zor durumdayım
Arkadaşlar bugun gazi antep genelevinde prezervatifsiz ilişkiye girdim kadın hiç tak demedi bile bende ilişki yaşadım aids olma ihtimalim nedir?
Merhaba arkadaşlar. Bundan 13 sene önce dışarda dolaşırken birisinin bana iğne batırdığından şüpheleniyorum. Bu şüphenin olduğu gün damarlarımda sanki yabancı bir maddenin gezindiğini hissettim ve kas seğirmelerim oldu. Ayrıca bu kas seğirmeleri zaman zaman halen devam etmekte. Aklımdaki bu şüpheyi yok edemiyorum ve test yaptırmaya da korkuyorum. Sizce böyle bir durumda hiv kapma olasılığım var mıdır?
13 sene önceden şüphelen aids fobisi bulaşmış bir insan ile tanıştım. Tebrik ederim sizi.
gece yarısı ilişkiye girdim korunmalıydım ve bir süre sonra korumayı attım ve öyle devam ettim kıza sordum sorunun var mı diye yok falan dedi ama yinede çok korkuyorum çok gencim tövbe ettim kimse bu yola buluaşmasın içimi rahatlatırmısınız lütfen
Kafaya takmayın.Kendinizde belirti aramayın.Yoksa psikolojik olarak başlayan belirtiler fizyolojik olarak da kendini göstermeye başlar.Korunmasız ilişkiye girmeyin bundan sonra.3 ay sonra testinizi yaptırın, içinizi rahatlatın.
arkadaşlar hiv pcr testi varmiş ve 1ay da kesin sonuc veriyormuş hic yaptıranınız oldu mu. nekadar guvenılır acaba..
arkadaşlar ben 1 hafta önce bir travesti ile oral yoldan birlikte oldum.prezervatif kullandım.Sadece 5-10 saniye kadar bir öpüşme gerçekleşti. öpüşme sonucunda geçer mi diye çok korkuyorum lütfen yardımcı olun…
Diş eti problemi mevcut ise geçme olasılığı mümkün.Ama çok çok düşük bir olasılık bulaşması.3 ay sonra testinizi yaptırın.
slm ben murat bundan 4sene önce bir ilişkiye giridim kordon kullanmadım ve buzamana kadar belirti olmadı aam bende kaşıntı başladı yanmayla birlikte acaba aidsmi oldum nolur bana bi bilgi verin kafayı yemek üzereyim bide kaşıdıgım yerlerde yaralar oluşuyor ve bu beni cok korkutuyor bana bi bilgi verin şimdiden cok tşkler
Hastalık kendini 5 sene içinde gösteriyor.Tavsiyem hemen bir sağlık kuruluşuna gidip testinizi yaptırın.Tek başınıza gitmemenizi tavsiye ederim.Korkulacak birşey yok.İnsanı korkutan bilmemek.Siz şüphelendiğiniz için korkuyorsunuz.Gidin yaptırın testinizi…Korkulacak birşey olmadığını anlayacaksınız.Olan zaten olmuştur.Ama unutmamak gerekir ki olmadı diye olmayacak anlamına da gelmez…
ÖNCELİKLE HERKEZE MERHABALAR ARKADAŞLAR AİDS SENELER SONRA ÇIKAN BİR HASTALIKDIR BELİRTİLERİ ATEŞ KUSMA MİDEDE ŞİŞKİNLİK KİLO KAYBI YORGUNLUK HALSİZLİK İŞTAHSIZLIK EGER BÖYLE BİR DÜŞÜNCENİZ VEYA KORKUNUZ VARSA HEMEN GİDİN BİR ELİZA TESTTİ YAPTIRIN SİGORTALI OLANLARA SADECE 15 YTL ÖZEL DEVLET HASTANELERDE 34 YTL VE BUNUDA SONKEZ SÖYLİYİM VAJİNA İÇİNDE VEYA PENİSDE SİGİLLER ÇIKARSA HEMEN ZAMAN KAYBETMEDEN DOKTORA GİDİP SIKINTINIZI ANLATIN ….TEST HAYAT KURTARIR BURDAN BÜTÜN ERKEKLERE SESLENİYORUM KADINLARADA LÜTFEN TEMİZLİGE VE HİJYENE ÖNEM VERELİM KORUNMASIZ İLİŞKİDE BULUNMAYALIM İNSANLARIN KARŞIDAN TEMİZ OLDUKLARINA ALDANMAYIN KARŞIDAKİ İNSANIN NE TÜR HASTALIKLA YAŞADIGINI BİLEMEZSİNİZ SİZ SİZ OLUN HER ZAMAN TEMİZLİGE ÖNEM VERİN PREZERVATİFSİZ CİNSEL İLİŞKİDE BULUNMAYIN SONRADAN KEŞKE LERE KALMA5YIN İŞTE O ÇOK KÖTÜ
Tavsiye için teşekkürler.Umarım birçok kişi ciddiye alacaktır.
Arakdaşlar ben sadece kız arkadaşımla cinsel ilşkiye giriyorum arkadan arkadaşım AIDS virüsü yok bende de yok ama ilşkiye girdğimiz zaman olurmu kafam çok karıştı ikimizde yok yani hep aynı kızla giriyorum
Eğer ikiniz de HIV Negatif iseniz sorun olmaz.Hastalık kendiliğinden oluşmaz.Yayılarak kendini
gösterir.
Merhaba.Yaklasık 4 ay önce bi hayat kadınıyla 1 ay öncesindede bir başkasıyla ilişkiye girdim.Bİn pişman oldum.Bi arkadaşım sayesinde içime kurt düştü.İlişki sürem yaklaşık min 20 dk sürüyor.Biraz geç boşalıyorum bunun sonucunda sürtünme fazla oldugu icin penis üzerinde zedelenmede fazla olabiliyor.Şu an kafayı yemek üzereyim.Ne ders çalışabiliyorum ne uylku uyuyabiliyorum.Ağzımın içerisinde sivilce gibi bişi cıktı arasıra olur ama ister istemez insan iyi ce şüpheleniyo.Afedersiniz bi yerimde sivilce cıksa aha aids olduk diyecek hale geldim.Test yaptıracam adam akıllı ilgilenen yok yok şuraya gönderiyoz yok buraya gönderiyoz diyolar.İlk 1 ay içerisinde belirtileri nelerdir acaba lütfen bi yardımcı olun.
korkarak beklemenin faydasi yok psikolojik yikim yasamayin hastanede test olun sonucu ögrenip rahatlayin.
Öncelikle belirtilerin çoğunluğu insanların sıksık yaşayabileceği belirtiler.Kendinizde belirti aramamanızı tavsiye ederim.Korktuğunuz şey ne ? Ölmek mi? merak etmeyin tedaviler devlet tarafından karşılanıyor ve yaşam kaliteniz yükseltilerek tedavi sürdüğü sürece hastalıksız bir insanla neredeyse aynı ömre sahip oluyorsunuz.Başkalarına bulaştırmaktan korkuyorsanız, korunmasız ilişki hem sizi hem karşınızdaki insanı riske atar.Korkacak ne kaldı?Testinizi yaptırın ve bu korkudan kurtulun.
merhabalar.geçen hafta adet dönemimdeyken, seks hayatı biraz canlı olan biriyle anal seks yaptım. kan da geldi tabi o arada.. aids virüsünün çok zor bulaştığnı söylüyorsunuz ama emin olamıyorum. acaba virüs bulaşmış mıdır? buradaki yorumları okuyunca iyice korkuyorum.
Arkadaslar hayat bir derstir 5dakikalik zevk icin kendinizi hayatinizi mahfetmeyin dikkatli olmak yeterli test yaptirip rahatlamak varken bunalima girip kendinizi harap etmeyin korkmayin cesur olun.
Önünüzde 3 aylık bir süreç var.Bu konuyu takıntı haline getirmeyin.Hayat devam ediyor.Psikolojik olarak kendinizi şartlandırmayın sakın.3 Ay boyunca hiç böyle birşey olmamış gibi devam edin.3 Ay sonra her bayanın rutin kontrolleri gibi düşünerek gidip testinizi yaptırın.Asla ama asla da korunmasız girmeyin ilişkiye.Karşınızdaki insan hastalığının farkında olmayabilir…
selam arkadaslar. ben ıstanbulda oturuyrm ayın 18 ında bır ılıskıye qırdım hayat kadınıyla taksımde ama normaldir ne kanama nede baska bırsey 4 qun oldu qırelı ve suan hıc bır sıkıntım yok . ama suphelı bır ılıskıde olmadı kı zaten 5 10 dakka surdu kondomlu yaptım. bunun dısında hıc bır sorun yok. acaba dıyemeden qecemıyorum. bu sekılde bır sıkıntı oLmuş olabılır mı ? hastalık Fılan. ınsanı yıyor bu dusunce hastalıktan cok dusuncesı ınsanı hasta eder. benden soylemesi hayatımda ılk defa gittim ve cok pişmanım deli mi durttude gıttım ıste merak. ınsanın basına ne qelırse meraktan yada… neyse qerısını soylememe qerek yok. bu durumda test fılan yapmama qerek varmı ? bunu oqrenmek ıstıyorum sadece.
Kondom kullandın ise sorun yok.
merhabaaa… öncelikle benim hikayem hepinizde zevksiz ilişkiyle alakası olmayan sebepsiz ölümlerden:)) ben diş hekimi asistanıyım geçenlerde kanal dolum yapıoruız hipo gerekiı şırıngaya(çamaşır suyu) bildimiz çekiosun şırıngayaa dişe veriosuun ve hastanın iğnesi elime battı ters döndü ben şok tabiii ilk kez yazıorum hep twde izliozzzz ya aynen ölee oldu:P neyse hastayada soramazsın ki sende varmı abi bşi dieee gttim elimi akıttım kanı pansuman falan yaptım ama ben sıçıom adamın suratına bakıommm iki tanede çocuğu var hepatitede bağışşıklım yok iğne oluom tutmuooo ben gttim 4 gün sonra hastaneye anlattım doktora bi test yapalım sonra 1 3 ve 6 ay sonra tekrar dedii negatif çıktı ama şmdi isalim bogazım acıoo burnum akıo bu yaz sıcaklığında tabiii asıl sıçan beniiim çok korkuorum ewliiim bideee isalim bideeee zevk için deil tamamen kaderin oyunu
))))))))en azından siz bi amaç için hayatınızı riske atıosunuz napıcam ben pskolojikmi aceba dilimdede yara var bu arada …..
Korkma hastalık falan yok sende.Üst üste gelmiş…Saydığın belirtiler bu yaz sıcağında terleyip de kendini üşüttüğünde ortaya çıkabilecek belirtiler.3 Kere test yaptırmışsın.Emin ol ki hastalık vücudunda değil psikolojinde şu anda…Sen sağlıklı bir kadınsın hiç takma kafaya.
ben hayatım da ilk defa iliş kiye girdim korumasizdı ama sadece onbeş dakika sürdü ilişkiden iki ay geçti korkuyarum hat tain tara kalkış tım baş ayrısı var bide boyozım ayrı yo çok kor kuyorum bana hastalık bulaş mış mıdır lüt fen cecap say gı larım la……………..
Merhaba,
Öncelikle böyle bir site açtıgınız için teşekkür ederim. Benim sorum şu; HIV taşıyan birisiyle korumasız cinsel ilişkiye girdiğinizde HIV virüsünün bulaşma ihtimali %100 yani kesin midir ? Bulaşmama ihtimali bulunuyor mu ? Teşekkür ederim.
bide hocam kızda aıds varsa onun oral yapmasından dolayımı bulaşır yoksa onun vajinasından mı bulaşır
merhaba ilk başta insanlara böle konularda yardımcı olduğunuz için tşk ederim.
ben bir kızla ilişkiye girdim ilk başta kız oral yaptı daha sonra da anal yaptık içine boşalmadım kızda boşalmadı yaklaşık 8 ay felan oldu ama benim kafamda soru işareti kaldı yani kanama veya boşalma olmadan bulaşırmı bu hastalık ağızına da bakmadım ama yara felan değildi bu konuda yardımcı olursanız sevinirim bulaşma ihtimali varmı bu durumda saygılar
Gecenlerde gitar kursunda kopmus bir gitar teli gordum yaklasik 30 dk tele dokunmadim sonra teli elimde yaklasik 5-6 dk cevirdim ve tel elime batti. Her hangi bir aids bulasma ihtimali varmidir. Galiba bu durum bende nerdeyse fobi boyutuna girdi.
1 hafta önce hayatım boyunca hiç yapmadığım birşeyi yaptım Bir hayat kadını ile beraber oldum.
aradan 2 gün geçti kabus başladı.
kondom kullandığım halde bu psikoloji içine düştüm.
dil’de beyazlık aşırı halsizlik vs.
ilişkiden sonra 3. günde grip oldum boğazımda şişlik var.
şimdi hastaneye gidip test yaptırmak gercekten cok zor geliyor korkuyorum.
soracağım şey bu kadar kısa sürede aids virüsü vücuduma dağılmış olabilir mi ?
Grip olmam’da sadece üşüttüğüme kanıtmıdır ?
bugun 8. gün ve ben hala aşırı halsizim
aynısı bana da oldu be kardes. bende cok korkuyorum.
Merhaba, internet üzerinden baktığım bazı belirtiler bende var. Kilo, arada sırada hafıza kaybı, ishal, testislerde ağrı(bu çok oluyor)… Bunu anlayabileceğim başka yöntemler var mı? Kesinkes doktora mı gitmem gerekiyor?
ne hikmetse herkes de belirti var birisi gelip yazmadı bende test sonucu pozitif çıktı diye. piskolojik bunalımda da aynı belirtiler var. şüpheleniyorsan ufak bir miktar para ödeyerek test olacaksın.
Hocam Ben Bir bayanla Korunmasız Olarak sadece 2 dakika İlişkiye Gİrdim. Ancak İçine Boşalmadım Oral Seksin Sonunda Olan Alelacele Bir Şeydi. Penisimin Dünden Beri Ucunda Acıma Var BirŞey Olmuş Olabilirmi Testi Ne zaman Yapmalıyım
olayı tam olarak anlamadım ama, acı olayı hakkında hiç bir fikrim yok. bir kaç gün bekle bakalım beyaz bir sıvı gelmeye başlayacak mı o zaman bel soğukluğu olabileceğin anlamına gelir. ki bu pek önemli bir hastalık değil, ilaç kullanarak tedavi olabilirsin. ayrıca bu durum psikolojik de olabilir farklı bir durum da meydana gelmiş olabilir.
Hocam Hiv Bulaşması Hakkında Peki Herhangi Bir Risk Teşkil Edermi Yani Bayan Boşalmadı Ben Bayanın İçine Boşalmadım. Penisimin Üstünde Bebek Yağı Vardı bunun virusun bulaşmasına katkısı veya zararı varmı . Birde Okuduğum Kadarıyla Sitelerden Vİrusun Bulaşma oranı o kadar yüksek değilmiş. Yni Hiv+ bir Bayanla Beraberolunsa Bile Sunnetli Bir erkeğe Bulaşma ORanı % 20 lerdeymiş Doğrumudur bu ?
Saygılar
Bununla alakalı bir yeni bir yazı ekledim. Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Haluk Eraksoy’un ağzından;
http://www.aidsrehberi.com/131/aids-hiv-bulasma-riski/
Linkine giderek inceleyebilirsin.
öncelikle çok faydalı bir siteniz var. bunu demeden geçemeyeceğim. derdimi anlatmak için detaya girmem gerekiyor ; Anal sex yaptım tanımadığım bir kızla. Ama zorlama yada sürtünme yoktu. Ayrıca ben tükürükle kayganlaştırma takviyesi yaptım. Hiç zorlanmadan içeri girmesi bir avantajmıdır ?
Benim dişetlerim hassastır. Fırçalayınca kanayabiliyor. Demekki ağzımda gözle görünmeyen küçüklükte yaralar var. Onun tükürüğünden dişetlerim vasıtasıyla hiv kapmış olabilirmiyim ?
Olaydan 2 gun sonra grip oldum. üstelik 1 ay önce grip olmuş olmama ragmen.
BU bilgiler ışığında durumumu degerlendirebilirmisiniz ?
Bugün 4. gün. başka hiçbir belirti yok. ama AIDS fobisi adamı bitirir.. bunu anladım
Diş etlerinin çabuk kanaması dişlerini devamlı fırçalamıyorsun ondan olabilir.
Hiç zorlanmadan içeri girmesinin ne gibi bir avantaj olmasını bekliyorsun ? Bunun kızla bir alakası var açmayayım şimdi ağzımı
İki tarafında ağzında yara var ise bu şekilde aids ağızdan bulaşabilir ki bunu hesaba katmaman gerekiyor çünkü zaten anal sex yapmışsın. Bulaşsa eğer oradan bulaşmıştır.
Grip aids belirtisi mi ? Grip hastalığının farklı çeşitleri yok mu ? 1 ay önce grip olduysan eğer bir kaç ay olmayacağın anlamına mı geliyor ?
4. günün demek hiç bir belirti yok. Demek istediğim aslında şu. evet aids fobisi bu fakat kesin bir şekilde diyemeyiz ki sende veya kızda aids yoktur. bulaşmış olabilir eğer var ise. Fakat bu söylediklerin tam bir komedi aids ile bir alakası yok. Çok korkuyorsan bekle bir kaç ay git test ol. rahatla…
aıds olup olmadığı idrar tahlilinde çıkarmı cevaplarsnız sevinirim şimdidedn tşkkürler..
Önceden çıkmıyordu. Fakat yeni çıkan hazır test kitlerinde bu mümkün sanırım.
Sevgili admin hiv virüsü taşıdığını tahmin ettiğim yasal olmayan biriyle riskli yani korunmasız bi ilişki yaşadım.ilişkiden 8 gün sonra hafif grip oldum .Ama cok hafifti nezle gibi ve 3 günde geçti.9. gün ağzımda iri çaplı 2 adet aft çıktı .Vücudumda ise sivilce oranı arttı gibi.Bunlar belirtilere fazla takmadıgım halde oldu.Herneyse dayanamayıp 13. günde idrar,kan,hormon testlerimi yaptırdım hepsi temiz çıktı.bugün tam 21. gün bir kaç gün içinde test yaptırmayı düşünüyorum tekrardan.Ateş falan yok .içim hiç rahat değil . Bir yorum yapabilirmisiniz?eger bulaş olsaydı 13. günde pozitif gelme ihtimali varmıydı?lütfen yardımcı olunuz
öncelikle meraba bugün öylesine ankara / bentderesin de ki genel eve gittim. bir tane bayanla birlikte oldum. fakat ilişkiye girmek istemiyordum meraktan girdim işte. neyse kadına sordum her hangi bir hastaligin varmi die hayir yok degilim dedi. ayrica prezervatif kullandidtiriyorz dedi. Korunmali ilişkiye girdim bayanla fakat kadının bana werdigi prezervatif sanırım kullanılmişti. Kim bilir kaç kere kullanildi bilmiyorm. Daha ilk defa biriyle ilişkiye girdim AIDS veya Hepatit vb hastaliklar ilk seferde bulaşa bilirmi.
Merhaba. Kısa süre önce bir hayat kadınıyla korunarak cinsel ilişkide bulundum. İlişkide bulunduğum kişinin HIV taşıyıp taşımadığını bilmiyorum. Tek bildiğim, gittiğim yerin ilke olarak ilişki esnasında kondom kullanmayı şart koşması. Kadın ilişki sonrası (detayı yazmak zorundayım) 10dk süreyle mastürbasyon yaptı ve bu 10 dklık süre geçtikten sonra, elindeki ıslak mendil yardımıyla kondomu çıkarttı. Çıkarttıktan sonra ıslak mendille penisimin ucunu sildi. Benim korkum o an kondomu çıkarttığı ıslak (sabunlu) mendile bulaşabilecek vagen sıvısının penisimin ucunu silmesi anında bana hıv bulaştırabileceği düşüncesi. Bu olası mıdır? Dediğim gibi: kondomun vajenle son temasından sonra yaklaşık 10dk geçti. Bu süre, sıvının kuruması, oksijenle temas etmiş olması ve varsa hiv in etkisiz hale gelmesi için yeterli bir süre mi? Ayrıca sabunlu mendil eğer ki varsa hiv i önlemeye yeter mi? Kısacası test gününü beklemeli ve gidip derhal yaptırmalı mıyım? Yoksa sorun edecek bir şeyim yok mu? Bunu bilmeyi çok istiyorum.
ben bir hafta önce arkadaşımın zoruyla bi hayat kadınına gttik ben korunmasız girdim 15 dk fln sürdü kadında boşalmadı kadından kanda gelmedi bende dışarıya boşaldım araştırmalarımda bir brimizin dölü karışırsa bulaşır fln yazıyordu ama hala çik sitres altındayım 1 haftadan beri kafayı yicem 3 ay bekleyemem ben kesin bunun sitresiyle ölür gderm ztn bilen kişler warsa bana bi yardım edin bi akıl verin arkdaşlr lütfen yardımcı olun yaşım 17 cvp en ykın zamanda bkliyorum……..???????
arkadaslar hic korkmadan cekinmeden hastaneye gidin test olun yada eczaneden test isteyin bukadar basit korkarak beklemenin faydasi yok aksine psikolojik rahatsizliga yakalanir ömür boyu cekersiniz.
dün bi hayat kadııyla brlkte oldum. korunmadım ama 3-5 dk sürdü ilişki ve tam boşalmadım da içine. Ne olur ne olmaz diye ikinci defa ilişkiye girmedim. AİDS varsa onda bana bulaşma riski nedir testi 3 ay sonra mı yapmam lazım. Kadın zayıf dişlernden bazıları takmaydı. Vücudunda ve genital bölgesinde yara filan yoktu. 28yaşındaydı kadın. Ayrıca ondan mı yoksa benim dölümden mi bilmiyrum ama dölüme kan bulaşmştı. uzun süredir ilişkiye girmiyorum o yüzden olabilir mi?
peki test sonuçların ne oldu?? aynı olay benimde başıma geldi. 17 yaşımdayım ve korkudan hergün karnım ağrıyor. gözlerim doluor düşününce. annem babam kalp hastası ve bana çok güveniolar. bi kere yaptım daha ve pişman olup tövbe eettim herşeye. nolur beni bulmasın çok korkuyorm. ishal ve ateşim düşmüor çok korkuorm. 10 gün oldu.
ben 2 ay once bırısıyle ılıskıye qırdım ve aids wardıe polisler bir arkadasın ewıne qıtmısler ve arkadas test oldu aynı kızı la iliskıye qirdık ben 2 kere yaptım ben de aids olurmu
hepatit b testi oldum negatif çıktı bunun aidsle alakası varmı aids olsam o teste belli olurmuydu
Sn. Admin, bu site araciligi ile kanimca cok degerli, kutsal bir is yapiyorsunuz. Tebrikler.
oral seks ile aids bulaşır mı?? herhangi bir boşalma olmadan bulaşma ihtimali nedir?
hıv vücut dışanda ne kadar sürede yaşar yada bu zaman zarfında dökülmuş sperm kalıntısı yada dökünülmüş kan risk oluştururmu şimdiden teşekkürler
ben yurt dısındayım 4,5 ay önce bi kızla tanıştım ve ilk 1,5 ay kondom kullandık ve sonra kullanmayı bıraktık.bazı tanıdıklar o kızda hsv var dedi tabe şok oldum içim içimi yedi benim arkadaşım da ben gibi bi durumdaydı ve dayanamadık teste gittik 5 gün önce test olduk ve sonuç negatif çıktı yani 2 ay gibi bir süre kondom kullanmamıştım.ondan sonra kızdada yoktur dedim testin negatif çıktıktan sonra 1 kez daha öle bi ilşkimiz oldu ve ben ertesi gün yine dayanamadım ve kızı aldım gittim ama kızda pozitif çıktı oldugum yere yıkılmışım.şimdi kondom kullanmadanda 2 ay süre ile birlikte olduk ve kızda pozitif ama bende negatif çıktı acaba testi mi kıza yanlış yapılmış olabilir,testin sonucu kesin dogruluk göstermeyebilirmi,veya kızda varsa bile bana bulaşmamış olma durumu varmıdır? yada bana bulaşmamış olabilirmi??
Hiv virüsü hepatit gibi çok bulaşma olasılığı yüksek bir hastalık değildir.Belki kapmamış olabilirsiniz ancak hiç kapmayacağınız anlamına da gelmez.Test sonuçlarına her zaman güvenin.Şüpheli ilişkiden 3 ay sonra yapılan testler çok yüksek bir oranda doğru sonucu vermektedir.Ancak hala şüpheniz varsa testi tekrarlamanız mümkün.Fazla kafaya takmamaya çalışın.Korunmadan ilişkiye girmemenizi şiddetle tavsiye ederim.
fethi bey veya hanim neoldunu bilmiyorum bari apacik yazmasaydin ahlaksizligini ALLAH korusun cocuklarimizi bütür ahlaksizliklardan
Burada sağlıktan bahsediliyor, lütfen (burada) bu gibi durumların adını ahlaksızlık bırakmayın. Çünkü ahlakla alakalı şeyler bu sitede tartışılmıyor.
Merhaba arkadaşlar ben bi erkek arkadaşla ilişkiye girdim fakat çok acıdı dedi ve 1 dakika sonra penisimi çıkardım acaba aids bulaşmış mıdır?? nolur cvp yazın
Sitede ilgili konuları oku, bunu biz değil test sonuçları belirliyor
benim anlamadigim bisey var 3 ay sonra sadece testlemi belli oluyorr yada belirtilerde bu sure icinde goruluyormu? birde biyerde seneler sonra cikar deniyor bu kac sene olabilir lutfenn cvp
—–
ben bundan 2 sene oncee iliskiye girdim ama simdi aklim basima geldi simdiye kadar belirti gosterirmiydii ? kafayi yiycemmm
hastaya ait vücut sıvılarındaki vrüs örneğin bir klozetteki bir sperm kalıntısındaki virüs anüs bölgesine sıçrasa hastalık riski oluşurmu?
Ahmet, aids virusunun vücut dışında yaşama süresi bellidir. Böyle şeyleri kafana takma.
Artık yazma, ciddi problemleri olan insanlara müsade et.
1 bu hastalık umumi tuvalette bir vanaya dokunduktan sonra taharet olma yoluyla bulaşabilirmi.
2yakın bir zamanda umumi bir tuvalette büyük abdestimi yaparken anüs çevresineklozet içinden su sıçradı bu yolla bulaşma ihtimali var mı.eğer hıvli birisi bu klozete virüslü artık bırakmışssa
Dalga mı geçiyorsun arkadaşım ? Böyle bir şey olabilir mi ? Yazılanları okuman gerekiyor. !
kadir avuç içlerinde çıktıysa hpv olabilirsin.
kamıl kardes ılk once gecmıs Olsun..3 ay yanı 90 gun sonra yaptırmıs oldugunuz testınız negatıf oldugunuzu gosterıyor.. dedıgınız belırtıler bır tek hıv le alakaLı deıl bu zaman zarfında hıv ıle ılgılı bır cok sey okudugunuzdan beynınızın sıze yapmıs oldugu ufak tefek oyunlardan ıbaret..1 gun once antıbakrerıyel ıcmenız testınızı etkılermı acıkcası pek bIlmıyorum ama onuda bır doktora sorarak halledebıLırsınız..cok cok emın olamıyorum dıyorsanızda antıbakterıyel ıctım dıye gıdın bı test daha yaptırın ve negaıf sonucunuzu alıp konuyu tamamen kapatın.ve bundan sonrakı ılıskılerınızdede kesınLıkLe korunun.korunmadan ılıskıye gırmeyınız.duz mantıkla 1 paket kondom 12 TL ve rısksız. kondomsuz ılıskıde hıv kaptıgınız an omur boyu ılac kullanmak zorunda kalırsınız ve bu hıv ılacları nmerden baksanız 1000$ cıvarınd ve her ay alMak zorundasınız.ve psıkolojık sorunlarıda beraberınde getırdıgınıde unutmayınız..saglıkLI GUnler dılerım..dedıgım gıbıde konuyu bence kapatabılırsınız….
+1
gecenlerde yeni tanıstıgım biriyle ilişkiye girdim. kız onsıkez yasında daha. korunmak ıcın prezervatf takiiim dedim gerek yok dedi hap kullanıyorm ben dedi. bu , onun süreklı ılskıye girdigini gosteriyo ama o an bunu anlamak zor tabi. ne kadar ısrar etsemde zevk almıyorum diyee cıkardı prezervatifi. o gun altı kez ılıskıye girdik. o gittikten sonra aklm basıma yeni geldi. penisim hafif sarılastı sanki. zayıflama da az biraz oldu gibi. leke filan yok agzım da dilimde.elmde ufak ufak siğil gibi şeyler bikac tane cıktı . tek degişiklikler bunlar nolur bırı bana bısey soylesn. sözlümden ayrıldım. bes yıllık ılıskım bitti. hayata küstüm. eger aids olduysam intihar etcem. kurtarın beni bu dertten
kamıl kardes ılk once gecmıs Olsun..3 ay yanı 90 gun sonra yaptırmıs oldugunuz testınız negatıf oldugunuzu gosterıyor.. dedıgınız belırtıler bır tek hıv le alakaLı deıl bu zaman zarfında hıv ıle ılgılı bır cok sey okudugunuzdan beynınızın sıze yapmıs oldugu ufak tefek oyunlardan ıbaret..
1 gun once antıbakrerıyel ıcmenız testınızı etkılermı acıkcası pek bIlmıyorum ama onuda bır doktora sorarak halledebıLırsınız..cok cok emın olamıyorum dıyorsanızda antıbakterıyel ıctım dıye gıdın bı test daha yaptırın ve negaıf sonucunuzu alıp konuyu tamamen kapatın.
ve bundan sonrakı ılıskılerınızdede kesınLıkLe korunun.korunmadan ılıskıye gırmeyınız.
duz mantıkla 1 paket kondom 12 TL ve rısksız. kondomsuz ılıskıde hıv kaptıgınız an omur boyu ılac kullanmak zorunda kalırsınız ve bu hıv ılacları nmerden baksanız 1000$ cıvarınd ve her ay alMak zorundasınız.ve psıkolojık sorunlarıda beraberınde getırdıgınıde unutmayınız..
saglıkLI GUnler dılerım..
dedıgım gıbıde konuyu bence kapatabılırsınız….
3 ay önce korunmasız bir ilişkiye girdim. 3 ay sonunda elisa testi oldum ve negatif çıktı. 0.16ydı değer. Ancak doktorun dediği bu test sadece yüzde elli doğruyu gösterir diyordu. şimdi kollarımda bir kaç tane sivilceye benzer yara var. Ateş 36 derece civarında internette 37 derecenin 1 derece altı ve üsütü normal ateş diyor. bugün ishalde başladı mide bulantısı var ve yemek yiyemiyorum. Buna bağlı olarak kilo kaybımda var dilimde yaralar da çıktı. psikolojik mi olabililr mi bu rahatsızlıklar. bir daha test yaptırmam gerekli mi bir de test olmadan 1 gün önce antibakteriyel içmiştim bu tahlili etkiler mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bu belirtiler stres olduğu zamanda olabiliyor. Hemen bunama. Negatif çıkmış işte testin. Doktor neden öle demiş anlamadım. Combi testi yaptırman gerekiyor. Nerede yaşıyorsun ?
1 hafta önce korunmasız ilişki yaşadım kas ağrılarım var aids olmuşmuyumdur
ben sınıftan bi arkadaşımla şakalaşırken tırnağı elimi kesti o arkadaşımda şüpheli biri sonra yine şüpheli birilerinin bardağını kullandım başka biriside konuşurken tükürürrek konuştu dudağımdad yara vardı ailemle paylaştım bu konuyu ama bişe olmaz fln dediler doktorla konuştum oda bişe olmaz dedi ama yinede içim rahat etmiyo ağzımda beyaz lekelerden hergün çıkıyo bunla beraber stres yapıyorum ve daha çok çıkıyo ne önerirsiniz ?
Ailen demiş, doktor demiş. Hala inanmıyorsun internette yazanamı inanacaksın ?
apo kardeşim hiv virüsünün kuluçka süresi 3 ay ama evde yapılan testlerde fln bu 6 ayı bulaniliyomuş yani enfeksiyondan 3 ay sonra sağlıklı sonuç alınabiliyor
arkadaşlar bende sınıfta bi arkadaşımla şakalaşırken tırnağı elimi kesti oda şüpheli birisi bana göre sonra yine şüphei birilerinin bardğını fln kullandım o yüzden içim hiç rahat değil doktorla konuştum öyle bulaşmaz dedi ama içim yinede rahat değil bide hiv virüsü damlacıkla bulaşa biliyomu yani konuşurken ağızdan tükürük felan çıkar öyle ?
hayır bulaşmamıştır sen rahat ol.
Berkcan Sende Aynı ben gibisin kardeş o hastalık bendede var o Hastalığın adı obsesif yaz googleye araştır bak takıntı hastalıqı dediğin şeylerle bulaşmaz rahat ol
SUMMARY
CoreTM HIV 1&2 in using an immunochromatography method for the detection of antibodies to HIV
1/2 virus in human serum. Highly purified antigen of gp 41, recombinant p24 combined to subtype O
specific synthetic peptide representing HIV-1 & gp 36 representing HIV-2 are used in this test to
detect antibodies to HIV 1&2. ________–bu test tın pencere süresi yok üzerınde sadece yakın zamanda enfekte olmuşsanız belkı gözükmyebılır yazıo ama bu yakın süre nedır 3 hafta altı hafta 3 ay 6 ay….