kortizonlu ilaç kullanmak

091298

arkadaşlar kortizonlu ilaç kullanmak yada kullanıyor olmak elisa yada başka hiv testleri için herhangi birzaman için etkilemesi ihtimal dahilindemidir??

Cevaplar

elisa yı etkileyebiliyor ama tam emin değilim çok nadir etkilemesi ne zamandır kullanyosun

Hickimse1

valla devamlı kullandığım yok. ama şüpheli ilişikimden sonra faranjit olmuştum doktora gittim hap igne falan verdi en fazla kullanmış olabilceğim 2 haftadır kortizonu daha fazla kullanmadım. etkiler mi bu elisa yı?? (bu arada 30.gunde combo yaptırdım negatif aldım bide işte 70.gunde elisa yaptırdım negatif aldım)

091298

bide 90.günde combo yaptırcam combo testi etkiliyormu peki bu kortizon ?? yani 3.aydaki combo kesin sonuç verir mi , bu kortizonun comboyada etki etme şansı varmı

091298

o kadar az etkilemez kardeşim merak etme kesin.Ama yine de sorarsın bi doktora ama etkilemez

Hickimse1

peki bu kortizon combo testi etkilermi bilgin varmı

091298

antikor oluşumunu etkileyebilir ama o da çok çok uzun yıllar kullanınca yani etkilemez.Combo antijen ve antikora bakıyor

Hickimse1

______________________ Soru:Geçmişte kortizon tedavisi aldım yada aktif olarak kortizon tedavisi kullanıyorum.Hiv duo ultra test sonucumu etkiler mi? Cevap: Net bir şekilde Hayır.Sadece çok uzun süre ve yüksek dozajda kortizon kullanımı testleri etkileyebilir ve o da sadece antikor bakan testlerdir(bu testler içinde son süre 6 ay ve bir yılı aşkın süre kullanımlarda bile 20.000/1 etkilediği söylenmektedir).Duo Ultra test yöntemi antijen tespitine de dayalı olduğu için etkilemesi söz konusu dahi değildir.

Dertlidertli
Cevap yaz | Soru Sor