Aids testi yaptırmaktan korkmayın

AIDS bulaşıcı hastalıklar arasında bulunan ve insanların yakalanmaktan en çok korktuğu hastalıklar arasında yer almaktadır. AIDS testi yaptırmak insanlar için bir utanç kaynağı ve korkulu rüyalar gibidir. Ama bu korkusunu yenmiş kişiler artık bu olayı bir fobi haline getirmiş ve hemen hemen hergün AIDS testi yaptıranlar bile bulunmaktadır. AIDS testi çok basit bir test olmasına rağmen bu teste her kişinin bakış açısı ve yaklaşımları oldukça farklıdır. Bazı kişiler AIDS testi ile kabuslar yaşarken ,bazı kişiler ise periyodik olarak her hafta test yaptırıyor. Bunun bir hastalık olduğu elbette aşikardır. Aids testi yaptırmaktan korkmayın ve aldığınız sonuçlara güvenin. Bu test sonuçlarına güvenerek insanlar evleniyor ve işlem yapabiliyor. Ama aids fobisi hastalığına yakalanan insanlar bu test sonucuna güvenmiyor. Sebebi ise aids değil aids fobisi hastalığı.

AIDS testi fobisi insandan insana göre değişmektedir. Bu testi rahatlıkla yaptıranlar ise içlerinde zaten bir korku barındırıyor. Bu testi yaptırarak korkularından arınmayı sağlamaktadırlar. Bir başka durum ise hekim isteği üzerine test yaptırmaya gelenlerdir. Uzmanlar tarafından açıklandığı gibi herkesin bu teste bakış açısı farklıdır.

AIDS testi hastalık riski taşıyan kişiden alınan 3-5 mm lik kan testi ile gerçekleşir. Yapılan araştırmalar sonucunda yani yaklaşık 45dklık bir süre sonucunda yüzdeli olarak negatif yada pozitif sonuçlar alınmaktadır. En yaygın olarak kullanılan AIDS testi "anti HIV" yada "Eliza" testidir.

AIDS hastalığı ölümcül değildir. Erken tanı ile tedavi olmak mümkündür.  Aylık ilaçlarınız sayesinde bu hastalık kronik olarak devam etmekte ve normal bir yaşam sürebilirsiniz. Bu kadar çok korkmanıza gerek yok. Yani pozitif olsanız bile değişen bir şey yok ama dileriz ki negatif sonuçlar alasınız. Fakat negatif sonuçların bunun için suyunu çıkarmaya gerek yok.