Deniliyor ki yeni kullanılan ilaçlarla hiv ölümcül hastalıklar grubundan çıktı kronik enfeksiyon hastalıkları sınıfına girdi. Ancak bilindiği kadarıyla hiv in sessiz dönemi zaten 7 - 10 yıl ve bu dönemde bir belirti vermiyormuş . Daha sonra ise Aids dönemi ve ölüm. Peki bu ilaçların hiv in sessiz dönemini uzattığına dair bulgular var mı? Çünkü henüz bu ilaçları bu kadar uzun süre kullanan yok. Bu ilaçlar hiv in sessiz dönemini 10 yıldan 20 30 yıla 40 yıla vs. mi çıkarıyor ki kronik hastalık ve yaşam süresi sağlıklı bireylerle aynı bekleniyor deniliyor ?????

Cevap ( 8 )

  1. UmutAnk06
    3 yıl önce

    Evet sessiz dönemin kesin bir süresi yok 2 -5 yıl sürdüğü de olabiliyormuş. Ama bu dönemde genelde virüs bir belirti vermeyip bağışıklığı sinsice çökertiyormus ve en son belirtiler ortaya çıkıp aids oluyormuş. Sormak istediğim eğer yine aids evresine girecekse aynı şey olmuyormu yani yeni tedaviler ile virüs sayısı az olacağı belirlenemeyen duzeyde olacağı için bu hastaya etki etmeyecek ve aids dönemine girmeyeceği mı öngörülüyor?? Öngörülüyor diyorum çünkü bu kadar uzun süre bu yeni ilaçları kullanan yok .

  2. UmutAnk06
    3 yıl önce

    Zaten 1986 da keşfedilen bir virüs ve bundan önce torbalarca ilaç kullanırlarken ve farklı tipte ilaç kullanırlarken şu an 1 2 tablet ve farklı tipte ilaçlar kullanıyorlar ne kadar eski olablir gerçekten ihtiyacım var böyle insanları görmeye. Internet üzerinden bakacağım bir platform varsa paylaşırsan muhteşem olur .

  3. SCakırr
    3 yıl önce

    Hıv pozitifler normal ömürlerinden yaklaşık 5 yıl kadar erken vefat ediyor, yas ilerleyince bağışıklık zaten düşüyor ki bu kansere neden oluyor zaten, hiv pozitif kişiler her ne kadar ilac kullansada virüs yaşa bağlı bağışıklık zayıflamasını biraz hızlandırıyor, ama bildiğim kadarıyla ilk hiv aktivisti adam var yaşlı birisi tedaviyi ilk alan adam 30 küsür yıldır kullanıyordu ve hala pcr negatif.

  4. UmutAnk06
    3 yıl önce

    SCakırr adamın adı ne biliyor musun ?

  5. Şanssiz23
    3 yıl önce

    Örnek verin net anla şeker hastası ilaç kullanmak zorunda yoksa ölümcül sonuçlar çıkıyor.Bu da farklı bir kategoride aynı sayılır şeker hastalığı erken vefat etkileri oluyor ama takdir Allah'ın kronik hastalık şuanda hastalar b:b bulastirmayan seviye nerdeyse virüs bulunmuycak noktalara geliyor ve partnere bulastirman zorlaşıyor bulasmayan bulastirmayan oluyosun bu hastalık bende dah hepimiz medya yüzünden korkuyoruz.cunku Türkiye'de bilgisizlik doktor lar dahil geniş prep pep gibi yeni uygulamalrdan haberi yada tam bilgisi olmayan proflar var doktor tercihini iyi yapmak seni kesin tedavi kür aktarabilir

  6. UmutAnk06
    3 yıl önce

    İlişkiden 2 gün sonra doktora gittim çünkü vücudumda anormal giden bir şeyler vardı ve ilişkiye girdigim kişinin de hiv olduğuna emindim neredeyse . Pep yani profilaksi istedim uzman doktorun pep ten haberi yok. Internet baktı haa pep mi dedi . Bunu kesin olanlara veriyoruz dedi yani iğne batması vs. Ya da ilişkiye girdigin kişi gelecek test olacak vs . Bu kadar saçmalık olablir mi ? Em sonunda beni başından savdı hivliler 3 ay ilaç aliyor vs deyip yolladı. Avrupada bu tarz şikayetle gelenlere direk pep veriliyor. Pep in yan etkisi cokmus. Hadi oradan insanlar hiv olup omur boyu ilaç kullandığında yan etkisi daha mı az . Kimse bana afrikadaki ülkelerle karşılaştırarak ülkemiz hivde cok iyi demesin .

  7. Şanssiz23
    3 yıl önce

    Bende prep ve pep enfeksiyon üzerine prof bayana anlattım bu konuda araştırma yapan doktorları hiç derneklerine sorabilirsiniz.tibbi makalelere baktın kadarıyla hiv durumu bilinmeyen korunmasız temaslar pep tedavisi önerilir...

  8. Şanssiz23
    3 yıl önce

    Doktor yönünden malesef uzmanlık alanin hakkını vermiyor lar sana ilaç temini ve karşılanması ülkemiz açısından iyi

Cevap yazmak için yapınız.