45. gün yapılacak test ne kadar güvenilir olur bilen var mı? Küçük bir yerdeyim kaçıncı nesildir bilmiyorum. 3. nesilse bile 45. günde alınacak sonuç güvenilir midir? Bugün 14. gün çok endişeliyim kadınlar enfekte olmaya daha fazla yatkınmış. Birlikte olduğum kişi 9 ay önce test oldu benim zorumla ama bu arada kaç kişiyle ne yaşadı bilmiyorum. 45. gün ne kadar güvenilir bilen var mı?

Cevap ( 6 )

  1. Akillanmayan
    5 yıl önce

    Cevap verecek yok mu?

  2. Mst
    5 yıl önce

    14.gündeyim demişsin. O zaman 28 de 4 nesil p24 antijen antikor testine birlikte bakan bir test ol. Çok güvenilir. %98 diyor doktorlar. 45 ten sonra yaptırırsan %99. Ama 21-28 arası kesin yaptır. Antijenin max olduğu zaman. 28 de yaptıracağın testin sonucu değişmez.

  3. Akillanmayan
    5 yıl önce

    Küçük yerde yaşıyorum ve özel bir yere gidip bu testi yaptırmaya çekiniyorum açıkçası kadın olarak. 45te de rutin tahlil olarak istenmiş gibi gidebilirim ancak bunu açıklayabileceğim bi durumda değilim maalesef. 45te alınacak sonuç geçerli olur mu yani büyük ihtimalle son nesil yapılıyordur sadece anti hiv serum kemiulinens ve benz gibi bi sey yaziyo bu sonuc güvenilir olur mu?

  4. abone55
    5 yıl önce

    4.nesil test olabilirsen 45 gün çok iyi bir süre fakat 3.nesil için 45 gün tam anlamıyla yeterli değil,yanıltıcı olabilir.küçük bir yerdeysen eğer müsait olabilirsen çevre büyük illerdeki özel lab veya araştırma hastanelerini araştır,orada kullanılan cihazları sorabilirsin 4.nesil hiv testi kullanan bir hastane veya lab varsa yaşadığın yere çevre bir ilde,oraya cuma işten sonra veya cumartesi erkenden gidip test olabilirsin.

  5. abone55
    5 yıl önce

    kadın olarak utanıcak bir durum yok ama tabi sana hak veriyorum istanbulda bile hiv testi yaptıracagım diyorsun insanlar,hatta bazı doktorlar garip garip bakıyorlar.sen dediğin gibi rutin test olarak yaptırabilirsin devlet hastanesine gidersen hepatit,hiv,hemogram(tam kan sayımı-tahlili),vitaminlerine falan baktırıyormuş gibi genel bir tahlil isteyebilirsin.o zaman çok fazla göze batacagını düsünmüyorum acıkcası veya şöyle de yapabilirsin hastaneden jinekoloji bölümüne randevu alabilirsin genelde bayan doktorlar oluyor onlarla konuşman çok daha rahat olur.mesela eşim başka biriyle birlikte olmuş ben sonradan öğrendim,beraber olduk şimdi korkuyorum bana hastalık bulaştırmış mıdır dersen hiçbir doktor özellikle bayan doktorlar garipsemezler,yardımcı olurlar.

  6. Akillanmayan
    5 yıl önce

    Cevap için teşekkür ederim. Mecburen 45i bekleyip gideceğim inşallah yoktur hayatımın dersini aldım.

Cevap yazmak için yapınız.