Merhabalar. İnternette gezinirken kedi aidsi (FIV) diye bir hastalık öğrendim. Öncelikle belirteyim bu virüs insanlarda hastalık yapmıyor, yalnızca kedilerde hastalık yapabiliyor. fiv, retrovirüs grubundan lentivirüs alt grubuna ait. İnsanda hiv nasıl bağışıklık hücrelerine zarar veriyorsa, fiv de kedinin bağışıklık hücrelerine zarar veriyor. hivin laboratuvarda üretildiğini öne süren bazı insanlar var ancak öyle bir şey olsa fiv neyin nesi oluyor bu durumda? Gerçekten şok oldum bu tarz bir hastalığın kedilerde de görülebileceğini öğrenince. Bu konuda sizin düşünceleriniz neler?

Cevap ( 10 )

  1. sıradanbiri2
    4 yıl önce

    Kesin hiv pozitif biri bir kediye tecavüz etmiş ona bulaştırmış. Sonra o kedi gidip başka bir kediye tecavüz etmiş. O ona o ona derken fiv çıkmış. Kardeş sen iyi misin gece gece biz kendi derdimize düşmüşüz sen gelmişsin hayvan hastalıklarından bahsediyorsun.

  2. Allahtan kedim yok

  3. Sıradanbiri2 benimde şu an net bir sonucum yok, 30 günlük elisam var yalnızca. Bende kendi derdime düştüm günlerce ağladım ama bu sadece beni aşağı çekmekten başka hiçbir şeye yaramadı. Bu arada boynumda doktorun söylediği lenf bezesi ve koltukaltı/göğüs bölgesinde ağrılı ne olduğunu bilmediğim beze var. Pazartesi günü koltukaltı/göğüs bölgesindeki beze gibi olan şeyden dolayı ultrason sıram var. Sadece onunda lenf şişliği olmaması için dua ediyorum, boynumdaki lenf bezesi yeterince canımı sıkıyor çünkü.

  4. @kötüyüm neden allahtan kedim yok dedin ki.. Kedilerde hastalık yapan virüs tamamen farklı ve insanlarda hastalık yapmıyor

  5. sıradanbiri2
    4 yıl önce

    Belirtilerimi sayıyorum iyi oku. 20-35. Gün arası şiddetli farenjit, 3 gece yatak yorgan terleme, manyak bir kas ağrısı, sırtta e omuzlarda kırmızı lekeler e kaşıntı boğaz ağrısı, bademcik iltihabından ağzımı açamamam. 60-70. Gün arası ishal, dilin yanlarında kabarcık, diş etinde aft. 100-109. Gün arası su gibi ishal, boğazda lenf şişmesi ve bacaklarda karıncalanma. En son 85 anti hiv negatif var. Bu belirtilere göre benim direk aids safhasına geçmem gerek. Ama gördüm ki Allah büyük ve bana bir uyarı verdi. Belki bedenimde vardı ama onu aldı attı. Yada atmadı hala bedenimde duruyor. Son bir test yaptıracam ve İnan çıkarsada elden birşey gelmez. Hayatımıza günde bir hapla devam edecez kardeş ne yapalım kaderimizde bu varsa mecbur katlanacaz. Sende az cesaretli ol. Bunun ucunda ölüm yok ancak hayatın ucunda ölüm var. Birazda ölümü düşün. Bunu belki çaresi bulur ama ölümün çaresi yokkkkk

  6. Kaçıncı gün test doğru olur kedimi götürcemde

  7. Arkadaşlar kesin bi cevap istiyorum kedim fobikleşmesini istemiyorum

  8. Arkadaşlar kesin bi cevap istiyorum kedim fobikleşmesini istemiyorum

  9. ankaralı veterinerler bu işin bilir kişisi. veterinerine danışman en iyisi. ama bulaş yolu diğer sokak kedileri ile kedin çiftleştiyse veya ısırıldıysa falan o şekilde kediler arasında bulaştığını okudum. Bir sayfada da şu yazıyı gördüm. "Başka bir kedi tarafından ısırılan bir kedi 2 ay sonra FIV açısından test edilmelidir."Çoğu kedi ısırık yaralarından bu virüsü alırlar, sokağa çıkan kediler kısırlaştırılırsa diğer kedilerle kavga etmeyecektir. Sokaktan alınan kediler mutlaka FİV testi yaptırılmalıdır. Son zamanlarda FİV e karşı aşı geliştirilirdi bu aşıyı veteriner hekiminize sorarak yaptırtabilirsiniz."

  10. Serdarico
    4 yıl önce

    @Ihtimallerperisi senin büyük bir yanlışın var bu hiv denen virüs labaratuarda tasarlanmadan önce benzerleri demo örnekleri önce hayvanlar üzerinde tasarlandı ve denendi ve başarılı olunca ondan sonra insanlar üzerinde denendi bilmem anlatabiliyormuyum ?

Cevap yazmak için yapınız.