Aids hastalarının kullandıkları ilaçlar

Sitemizin sloganında gördüğünüz gibi aids hastalığı kronik bir hastalıktır. Aids hastası olan arkadaşlarım ve tedavi gören tanıdıklarım var. Hatta amerika da ünlü birisi konu ile alakalı güzel bir söz söylemişti, kim olduğunu pek hatırlamıyorum ama kullandığı cümle " 20 senedir aids hastalığı ile birlikte yaşıyorum, 20 sene önce sigarayı bırakmasaydım şimdi aids den dolayı değil sigaradan dolayı ölmüştüm" şeklindeydi. Aids fobisi yaşayan insanların %85 i intihar etmeyi düşünüyor. Ama durum bu şekilde olmamalı. Aids hastası olsak bile yaşamımızı sürdürebiliyoruz. Konuya bu şekilde giriş yapmak istedim. Makalenin devamın da ise aids hastalarının kullandıkları ilaçları inceleyebilirsiniz...

[caption id="" align="aligncenter" width="227" caption="Atripla 600mg"]atripla[/caption]

Aids ilaçlarının genel mantığı vücudumuzda bulunan cd4t bağışıklık hücrelerini güçlü tutması ve hastalığa karşı kronik bir savaş açmasıdır. Bu şekilde ne kadar erken teşhis bıraktıysak o şekilde cd4t hücrelerimizi korumaya yönelik tedavi başlatabiliriz. Aids tedavisinde kullanılan başlıca ilaçlar “Viread”, “Emtriva” ve “Sustiva” dır. Fakat son zamanlarda ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) Tüm bu ilaçların hepsini Atripla adlı ilaçta topladı. Bu 3 ilaç da, yine çeşitli ilaçların kokteyli şeklinde günümüzde yerini aldı.  Artık farklı periyotlarda kullanılan bu ilaçlar tek bir hap sayesinde aids virusune karşı tedavi gören hasta için kolaylık sağlayacaktır.

Atripla sayesinde HIV virusunun ilaca karşı dayanıklılığını gelişmesini önleyeceği belirtiliyor. Zira AIDS hastaları, çeşitli ilaçları ayrı saatlerde bazılarını tok bazılarını aç karnına almak zorundaydı. Hastanının bu ilaçların bazılarını zaman zaman atlaması bedende hiv virüsünün ilaca dayanaklı hale gelmesine ve hastalığın yayılma riskinin artmasına yol açıyordu.

Tek bir hapla AIDS hastalığının tedavisi de ucuzlayacak. Bir ay yetecek bir kutu Atripla’nın bin 150 dolardan satışa sunulması bekleniyor. Dünya genelinde halen 40 milyon AIDS hastası bulunuyor.