Bitkisel ilaçlara AIDS Uzmanlarının yorumu

İnternet'te arama yaptığımız zaman devamlı karşımıza çıkan sonuçları siz de bilirsiniz. Bunlarla sık sık karşılaşıyoruz ve merak edip incelediğimizde olmuştur. Ama bu işin altında bir sakatlık olduğunu düşünüyordum zaten, şimdi bulduğum haberlerden birisi ise bunu doğruladı. Aids e bitkisel tedavi ile yaklaşmak biraz placebo olayı ile alakalı olabilirmi? Pek değil... Ki bunun için bir çok herbalist sitesi google da reklam olayını baya aşıyorlar. Kazandıkları sağlam paranın göstergesi olabilir.

Gambiya Devlet Başkanı Yahya Camme’nin sarayında normal ilaç tedavisini keserek bitkisel ilaç verdiği hastalardan alınan kan örneklerini test etmek için gönderdiği Senegalli doktor Süleyman Mboup, “Benim laboratuvarlarımda yapılan kan testlerinin sonuçlarıyla ilgili olarak Gambiya yetkililerinin yaptıkları açıklamalar yanlış” dedi.

Kan örneklerini test etme konusunda “kendisinin oyuna getirildiğini” belirten doktor Süleyman Mboup, test edilen bazı kan örneklerinde virüse direnç düzeylerinin testlerde tespit edilebilecek eşiğin altında olduğunu belirterek, “Bu şaşırtıcı değil, çünkü bu hastalar bitkisel ilaç verilmeden önce bilinen AIDS ilaçları alıyordu. Etkin bir anti virüs tedavisi, HIV virüs direncini tespit edilebilecek düzeyin altına düşürür” diye konuştu.

Mboup, Gambiya Devlet Başkanının tedavi olduklarını iddia ettiği hastaların hiçbirinin tedavi olmadığını da kaydetti ve “AIDS’in bilinen hiçbir tedavisi yok. Hiçbir koşulda benim laboratuvarlarımda yapılan testler, bir AIDS tedavisi iddiasını desteklemek için kullanılamaz” dedi.

Gambiya Devlet Başkanı, şubat ayında yaptığı açıklamada AIDS’i bitkisel ilaçlarla tedavi ettiğini ileri sürmüş, bu iddia AIDS uzmanları tarafından ciddiye alınmamıştı.

Güney Afrika Devlet Başkanı Thabo Mbeki de HIV’in AIDS’e yol açtığını kabul etmediğini belirterek, ülkesindeki milyonlarca AIDS hastasının tedavisinde gecikmeye yol açmıştı.

Dünyada yaklaşık 40 milyon insana, AIDS’e yol açan HIV virüsü bulaşmış durumda ve şimdiye kadar 25 milyon kişi AIDS’ten öldü. AIDS’ten ölenlerin çoğu Afrika kıtasında yaşıyordu.